Так приємно бути поруч з людиною, від якої добре пахне! І дуже хочеться, щоб і від нас так само добре пахло. Нерідко цьому перешкоджає запах поту. Як видалити запах поту і освіжити одяг?

Для цього можна використовувати найрізноманітніші способи - від підручних народних засобів до сильнодіючих специфічних складів.

Найбільш очевидний і ефективний спосіб - випрати неприємно пахнучий одяг, але іноді такої можливості немає. У такому випадку річ обробляється локально, тільки в проблемних місцях.

Як прибрати запах поту з одягу без прання

  1. У невеликій ємкості змішати 1 ст.л. солі, 1 ч.л. нашатирю і 200 мл води. Акуратно нанести суміш на проблемну зону. Почекати трохи, ватним тампоном промокнути вологу, річ просушити. Цей спосіб підійде для синтетичних і натуральних тканин, за винятком шифону та др.делікатних тканин.
  2. Прибрати запах поту з одягу без прання допоможе звичайна горілка. Її наносять на потрібну ділянку рясно змоченим тампоном, залишають на 2 години. Потім річ ​​чиститься паровою праскою і сушиться.
  3. Усунути неприємний запах з одягу допомагає озонатор. Неприємно пахнучу річ обробляють озонатором, і запах пропадає повністю. Ефективність використання озону полягає в тому, що він впливає на причину. Не маскує запах, а руйнує бактерії і продукти їх життєдіяльності. Як наслідок, запах зникає. Варто зауважити, що озон - універсальний засіб: так само ефективно бореться з запахами будь-якого походження.
  4. Можна спробувати видалити запах поту з одягу за допомогою соди. Тканина трохи зволожується, натирається содою і залишається на 15-20 хвилин. Потім сода видаляється ватним тампоном.
  5. Харчовий оцет відмінно прибирає запахи. Проблемне місце потрібно скропити 9% оцтом.

Застосування вищеперелічених способів,  не перучі речі, цілком доцільно в умовах браку часу або можливості, але не постійно.

озонаторы

Як видалити запах поту з одягу при пранні

Краще все-таки річ з неприємним запахом регулярно прати. Якщо звичайний цикл прання не прибирає неприємний запах, можна застосувати один з варіантів:

  1. Перед пранням річ ​​із запахом поту потрібно замочити на 30-40 хвилин у воді з оцтом або господарським милом.
  2. Якщо перед пранням в барабан машини всипати 2-3 ст.л соди і влити 100 мл 9% оцту, запах поту з одягу відпирається набагато краще.
  3. Найефективніший засіб видалення запаху поту з одягу - застосовання відбілювачів і засобів для виведення плям. Ці засоби додають в відсік з порошком для основного прання.
  4. Інтенсивне полоскання допоможе видалити неприємний запах з делікатних речей.
  5. Кондиціонери для білизни відмінно справляються з будь-якими запахами, не тільки запахом поту.
  6. Теплі речі і верхній одяг не завжди можна випрати. Скористайтеся послугами хімчистки. І збереже зовнішній вигляд речі, і зникне неприємний запах і забруднення.
  7. Застарілий запах поту добре забирається лимонною кислотою і оцтом. Річ спершу обробляють розчином (2 ч.л. лимонної кислоти і 100 мл води), залишають на 20-30 хвилин. Обполіскуємо гарненько. Тепер занурюємо річ в розчин 1 (оцет) до 10 (вода). Ми залишаємо на 1 годину. Знову обполіскуємо і перемо в звичайному режимі.

Можна скільки завгодно використовувати засобів і способів усунення неприємних запахів з одягу. Але всі вони будуть безглуздими, якщо не застосовувати кілька провіренних заходів:

Как удалить запах пота с одежды

  • регулярна зміна одягу, а головне, натільної білизни. Особливо в спекотні періоди;
  • під теплі речі завжди надягайте майки або футболки. Так запах залишається на них, і немає необхідності в частій пранні светрів, піджаків і верхнього одягу;
  • в будь-яку погоду, особливо - в спеку, намагайтеся надягати речі з натуральних тканин. Якщо це неможливо - вибирайте речі з мінімальним вмістом синтетики;
  • регулярний душ допомагає запобігти виникненню стійкого неприємного запаху. Влітку - 2 рази на день, в прохолодну погоду і взимку - 1 раз в день.
  • обов'язково використовуйте дезодоранти. Якщо Ви - противник антиперспірантів, Вам підійде звичайна дитяча присипка. Також досить ефективні аптечні препарати, що знижують потовиділення: різні мазі і пасти.
  • використання поглинаючих прокладок для одягу. Кріпляться на внутрішню частину одягу в області пахв. Тонкі, і тому не помітні. Позбавлять одяг від білих плям і неприємного запаху.

Також існує аспект, про який мало пишуть. Неприємний запах з'являється тоді, коли організм зашлакований. Більшою мірою цьому сприяє неправильне харчування. Гостра їжа, велика кількість оброблених продуктів в щоденному меню, зловживання смаженими стравами, наявність в раціоні великої кількості червоного м'яса (особливо дешевого) - все це призводить до накопичення в організмі токсинів. Виходять вони з потом, що накладає певний відбиток на запах. Згодом, до старості, у тіла в загальному з'являється неприємний запах.

Як ви змогли переконатися, існує достатня кількість способів того, як видалити неприємний запах поту з одягу. Важливо пам'ятати, що чистота - запорука здоров'я. Слідкуйте за чистотою одягу, тіла і помислів і прибуде з вами свіжість гірських вершин.