Досить часто у некурців, що живуть в одній квартирі з курцями, виникає питання про те, як прибрати запах сигарет з кімнати. Адже тютюновий дим миттєво вбирається багатьма поверхнями. Найсильніше вбирають цей неприємний запах м'які меблі і текстиль. На пластикових і дерев'яних поверхнях залишається важкий наліт, що важко відмивається. Є кілька побутових секретів: від простого провітрювання до озонування. Розглянемо детальніше 7 ефективних способів очищення квартири від тютюнового диму. Кожен з них може застосовуватися окремо або ж в тандемі з іншими.

 

як позбутись від запаху куріння
як позбутись від запаху куріння

 

Як прибрати запах сигарет в кімнаті:

Як Ви гадаєте, за скільки часу вивітрюється запах сигарет з кімнати? Якщо усувати причину відразу – достатньо 20-30 хвилин. А ось якщо запах встиг в'їстися в поверхні, доведеться попрацювати.

1. Провітрювання приміщення допомагає усунути тютюновий дим в процесі куріння або відразу після нього. Цей метод актуальний, якщо в квартирі курять рідко і не інтенсивно. Можна поєднати з ароматизуванням.

2. Вологе прибирання допоможе прибирати запах сигарет в кімнаті і видалити з поверхонь наліт. У цього способу є 3 важливі складові:

  • Поверхні (підлога, меблі) протираються гарчіркою, змоченою в розчині оцту або нашатирю;
  • Текстиль (покривала, штори, гардини) потрібно випрати з порошком і ополіскувачем;
  • Підлога і килими на стінах чистяться спецзасобом. Взимку відмінно працює чистка снігом.

3. Ароматизація допомагає замаскувати запах, але не прибирає причину. Якщо потрібно швидко освіжити повітря, підійдуть:

  • апельсинова шкірка – працює до повного висихання;
  • кава – відмінно перебиває навіть дуже різкі запахи, але ефект нетривалий;
  • ефірні масла і ароматичні палички – хороші тим, що не тільки маскують запах, а й можуть істотно підвищити настрій і загальний тонус організму;
  • підпалювання лаврового листа працює за принципом "клин клином вибивають", тобто відбувається заміщення одного різкого запаху іншим.

4. Добре впорається з видаленням неприємного запаху в квартирі абсорбція. В цьому випадку працюють кілька хитрощів:

  • сода в чистому вигляді або в сумішах допомагає водночас прибирати запах сигарет в квартирі та ліквідувати плями і наліт.
  • сухий рис, насипаний в миску, добре поглинає неприємні запахи в невеликих закритих приміщеннях або всередині шаф.
  • вологі рушники, розвішані в приміщенні, не тільки поглинають запахи, але й істотно зволожують пересушене повітря у спеку або в опалювальний період.

5. Обробка поверхонь хімічними засобами актуальна в сильно прокуреній квартирі, коли попередні способи вже не працюють. Для кожного виду поверхонь мийні засоби свої. Перед застосуванням уважно прочитайте інструкцію. Під час обробки приміщення в ньому не повинні перебувати тварини і діти.

6. Как избавиться от запаха сигарет в квартиреНайбільш ефективно прибирає запахи сигарет в квартирі озонування. Метод простий і швидкий, а головне – нешкідливий. За умов дотримання правил безпеки. Озонатор усуває причину неприємного запаху, впливаючи на всі поверхні в домі – від підлоги і стелі до глибокого очищення м'яких меблів. В процесі роботи приладу з атомів кисню генеруються атоми озону. Далі озон окислює токсичні речовини і розщеплює їх на нейтральні складові.

7. Найпростіша відповідь на питання, як позбутися від запаху сигарет в квартирі – не курити зовсім :) Працює метод в 100 випадках з 100 і ефективний на 100%. Якщо ж ця порада не для вас, тоді єдине вірне рішення, як підтримувати чистоту та свіжість в домі, де постійно курять, – очищувач повітря. Цей прилад може працювати в безперервному режимі і миттєво адсорбувати запахи і дим, залишаючи повітря чистим і свіжим, навіть там де часто курять.
Сьогодні способів того, як позбутися від запаху сигарет в домі, маса: і з застосуванням спецзасобів, і народних. Найголовніше – щоб метод був безпечний для Вас і Вашої родини. А вже що вибрати – вирішувати тільки Вам!