Озонатори: користь чи шкода?

Як показують дослідження, високі концентрації газу здатні висушити слизові оболонки органів дихання. Подібно надмірної кількості кисню. Як відомо, озон - сильний окислювач. Тому його дії у великих кількостях можна порівняти з вогнем. Однак слід зауважити, що спеціалізовані озонатори дають безпечну концентрацію газу.

озонирование польза или вредЧи використовуються високі концентрації озону і в яких випадках?

Високі дози озону здатні ефективно дезінфікувати. Тому їх активно застосовують в зонах забруднення.

Як озон впливає на віруси?

Озон частково руйнує оболонку клітини вірусу, внаслідок чого припиняється процес розмноження, розриваються зв'язки між вірусом і клітинами організму.

Якщо в приміщенні встановлено кондиціонер, чи є необхідність купувати озонатор?

Озонування в даному випадку просто необхідно. Повітря, що проходить через кондиціонери і різні нагрівальні прилади, позбавляється більшої частини кисню. В результаті у людей, які знаходяться в приміщенні з кондиціонером, спостерігається «синдром закритих приміщень». Для нього характерна головний біль, часті респіраторні захворювання, втома. Озонування дозволяє наситити повітря киснем, очистити його від токсичних компонентів, вірусів і бактерій. Відмінна модель для великої квартири озонатор "Premium-101".

Критичний обсяг озону для бактерій і грибків в житловому приміщенні

Значно знизити ступінь забруднення повітря здатні 50 частин озону на 1000000000 частин повітря. Ця концентрація згубно впливає на кандиду, аспергілліус, сальмонелу і ряд інших бактерій.

Озонатор води і повітря

Чи є практичні докази позитивного впливу озонованого повітря на людей?

Практичні докази умовно можна розділити на природні та штучні. До групи природних доказів слід віднести факт великої кількості довгожителів серед народностей, які проживають в гірських районах, де концентрація озону досить висока, проте вільно переноситься людиною. Щодо штучних доказів. У 1976 році в журналі «Природа» був описаний експеримент, який проводився протягом п'яти місяців з двома групами людей.

Перша група проживала в приміщенні, яке штучним чином насичувався озоном в концентрації 15 частин на 1000000000 частин повітря. Протягом усього експерименту піддослідні особи відзначали поліпшення самопочуття і відсутність ознак дратівливості. Медики також відзначали підвищення рівня кисню в крові, поліпшення стану імунної системи, зникнення симптомів стресу або депресії.

Чи не становить озон загрози для клітин людського організму?

На відміну від клітин вірусів, здорові клітини організму людини мають природний, антиоксидантний захист від процесів окислення. Хоча це не виключає певних заходів безпеки при роботі з озоном. Зокрема, не можна перебувати в приміщенні, в якому проводиться озонування. Апарат слід тримати в недоступному для дітей місці.

Чому в ряді європейських країн відмовляються від хлорування питної води?

Як показують дослідження, хлор, який присутній у питній воді, здатний знищувати корисні бактерії, які містяться в травному тракті кожної людини. Крім того, вуглеводомістні з'єднання, вступаючи в реакцію з хлором, утворюють канцерогени, які негативно впливають на здоров'я. Зокрема, можна говорити про порушення перебігу вагітності, виникнення онкологічних і серцево-судинних захворювань.

Який рівень концентрації озону дозволяє досягти найкращих бактерицидних показників?

Бактерицидні властивості газу найкращим чином проявляються при його концентрації в одному літрі води 0,4-0,5 Мг.

У чому полягає велика ефективність озону при знищенні спорів та цист?

Як відомо, цисти і спори не що інше, як оболонки, які виконують захисну функцію щодо одноклітинних організмів. Хлор також здатний їх знищувати, однак для цього потрібна велика його концентрація і довгий проміжок часу. Озон виконує ті ж завдання за короткий час.

Чому рекомендується озонувати воду? Озонатор води

Озонування, на відміну від хлорування і фторування, виключає введення в воду сторонніх речовин. Також процедура сприяє збереженню кислотності і мінерального складу. Класична модель - проточний озонатор води для крана. Крім того, озон кращий показник дезінфекції та знищення хвороботворних бактерій і мікробів. Відсутність шкідливих сполук, в той же час, сприяє руйнуванню здебільшого хімікатів, зниження концентрації важких металів. Озон швидко розпадається, додатково насичуючи воду киснем.

Чи обов'язкова фільтрація води після озонування?

Це визначається виходом кількісті комплексних сполук. В результаті озонування води відбувається їх випадання в осад. Відповідно, чим вище концентрація сполуки, тим більше осад.

Чим пояснюється користь вживання насиченої киснем води?

В результаті вживання озонованої води тканини і органи отримують додаткову кількість глюкози, плазма крові насичується великою кількістю кисню. Поліпшується метаболізм нирок і печінки.

Який посуд найкращим чином підходить для озонування води?

Оптимально брати скляний посуд із завужуючим горлом по типу банки. Така форма дозволяє підвищити концентрацію озону, а матеріал виключає ймовірність окислення.

З якою метою необхідно проводити озонування продуктів харчування?

очистить продукты озоном

За допомогою процедури озонування з продуктів харчування видаляються яйця глистів, грибки плісняви, хімічні та органічні речовини, які потрапляють при вирощуванні.

Чи не руйнуються поживні речовини в продуктах харчування під дією озону?

Озон впливає виключно на хвороботворні мікроби і віруси, які не маю природного захисту.

Чи є міжнародна практика оздоровлення населення озоном?

В Європі організована Міжнародна Озонова Асоціація. В рамках її діяльності проводяться з'їзди і конгреси, які вивчають використання озону в лікувальних цілях.

Які ефекти застосування озону в медичних цілях?

  • пригнічення активності токсинів, що надходять в організм;
  • посилення кровопостачання органів;
  • поліпшення властивостей крові;
  • нормалізація імунітету;
  • нормалізація жирових обмінних процесів;
  • локалізація запального процесу.

Яку користь надає озон на захворювання серцево-судинної системи?

Клінічною практикою доведений такий позитивний вплив озону:

  • зниження рівня холестерину;
  • активізація процесу постачання киснем клітин;
  • зниження ризику тромбоутворення.

Чи необхідно дезінфікувати озоном посуд?

Так, особливо це стосується дитячого посуду, ємностей для консервування.