Пояс на поперек при остеохондрозі.

Механізм впливу, чи приводить використання корсетів для попереку до ослаблення м'язів спини? Чи можна під час вагітності застосовувати шийний корсет? В якому віці можна починати застосовувати пневмокорсет для шиї? Отримайте кваліфіковані відповіді від кращих фахівців!

Зняти біль в попереку

Лікування болю в спині

болит спина и поясницаПитання (Людмила Іванівна, 45 років):

Страждаю частими болями в спині, періодично проходжу курси масажу і мануальної терапії. Але результат тимчасовий. Неодноразово читала про Ваші пневмокорсети для попереку. Але від знайомої чула думку про те, що постійне використання корсетів призводить до ослаблення м'язів спини. У підсумку, проблема тільки збільшується. Не хочу нашкодити собі, але при цьому дуже хочеться жити без болю в спині. Звичайно, передбачаю Ваші спростування цієї думки, тому що Ви реалізуєте пневмокорсети, але все ж, хочеться отримати чесну і об'єктивну відповідь.

Відповідь фахівця:

Шановна Людмила! Ми працюємо з групою товарів для здоров'я і, в першу чергу, нам хочеться, щоб товари, котрі ми продаємо, приносили користь нашим покупцям і в жодному разі не нашкодили. А для цього необхідно бути уважним до інструкцій з використання продукції, оскільки будь-який лікувально-профілактичний засіб має показання, протипоказання, а також правила експлуатації. Це стосується також і пневмокорсетів "Doctor 101". Думка щодо шкоди корсетів для попереку, описана Вами, швидше належить до методики тривалого сковування хребта корсетом для виправлення дефектів. За тривалий час знерухомлені м'язи дійсно послаблюються, це стосується і м'язів спини. Хочеться звернути Вашу увагу на те, що використання пневмокорсетів має певні тимчасові обмеження на добу. Лікувально-профілактичне їх застосування необхідно починати від 15 хвилин до 1 години на день протягом 2-3 місяців і в міру поліпшення стану, зменшувати час процедури. Цих рекомендацій необхідно дотримуватися. Зазначеного часу досить, щоб трохи розвантажити хребет, прибрати защемлення нервових закінчень – часту причину болю в спині, й при цьому не нашкодити м'язам. Хотілося б також нагадати Вам, що ослаблення м'язів спини відбувається через малорухливий спосіб життя, а також ігнорування фізичних вправ, спрямованих на зміцнення м'язового корсету спини, який покликаний утримувати хребет у фізіологічному положенні і забезпечувати його рухливість. Зміцненням м'язів спини потрібно займатися постійно і систематично, незалежно від того, чи користуєтеся Ви пневмокорсетамі чи ні. З цією метою можна використовувати сучасні тренажери, найбільш популярні і ефективні з яких – дошка Євмінова і тренажер Горбунок. І пам'ятайте про те, що лікування хребта має бути комплексним і бажано під наглядом досвідченого лікаря.

Пневмокорсет для попереку. Протипоказання

Питання (Катерина, 33 роки):

пневмокорсет для поясницы противопоказанияРік тому придбала Ваші пневмокорсети для попереку і для шийного відділу хребта. Покупкою дуже задоволена. Вони дійсно допомагають позбутися від болю в спині. Але зараз я перебуваю на третьому місяці вагітності, а в інструкції написано, що вагітність є протипоказанням для їх використання. З поясом для попереку мені зрозуміло, але чому не можна використовувати комір? Може, можна хоча б зрідка. Чекаю вашої відповіді

Відповідь спеціаліста:

Катерино, доброго дня! Раді, що Ви задоволені роботою наших пневмокорсетів, а також тим, що очікуєте поповнення в сім'ї. Але маємо Вас застерегти – пневмокорсети використовувати під час вагітності протипоказано навіть зрідка. Це стосується також і коміра для шиї. Відповімо на Ваше питання – чому. Справа в тому, що наш хребет є єдиним органом, в якому все взаємопов'язане. І вплив на один з його відділів обов'язково відіб'ється на стані всього хребта. До того ж, при використанні пневмокорсетів зміни хоч і носять тимчасовий, полегшуючий характер, але виникають швидко, що завжди відбивається на стані всього організму. А в тілі вагітної жінки щодня йдуть зміни, перебудова, до того ж його чутливість до зовнішніх факторів підвищується іноді в кілька разів. Звичайно, ми розуміємо Ваше бажання позбутися швидко від болю в спині без використання медикаментів, багато з яких Вам також зараз протипоказані. Хочеться нагадати Вам про цілющий вплив плавання. До того ж, буде в цілому позитивним для Вас і Вашої майбутньої дитини. Зверніть також увагу на дихальні вправи, у яких виражений знеболюючий ефект, а також на доступні Вам фізичні вправи для спини. Бажано, звичайно, їх проводити під наглядом досвідченого інструктора. Бажаємо здоров'я Вам і Вашій майбутній дитині!

ортопедические корсеты

Шийний корсет при остеохондрозі

Питання (Олена, 36 років):

Моїй доньці-підлітку 15 років недавно лікар поставив діагноз сколіоз хребта і остеохондроз шийно-грудного відділу. Я дещо засмучена – остеохондроз в такому ранньому віці... Дочка часто скаржиться на головні болі і болі в області шиї. В інтернеті знайшла інформацію про ваші пневмокорсети для шиї. Але так і не зрозуміла, чи можна використовувати дітям. Чекаю вашої відповіді.

Відповідь спеціаліста:

Олено, доброго дня! На жаль, остеохондроз останнім часом значно помолодшав. Це частково зв'язано з малорухливим способом життя, який ведуть наші діти, частково з екологічною ситуацією, неправильним харчуванням і  режимом пиття. Впливає також спадковість. Звичайно ж, пневмокорсет для шиї "Spinal Doctor 101" може допомогти Вашій дитині. Його можна і навіть потрібно використовувати в цілях розвантаження шийного відділу хребта і зняття болю. Єдине про що потрібно пам'ятати – лише з допомогою корсета Ви не вилікуєте Вашу дитину. Необхідний цілий комплекс лікувально-профілактичних заходів. ЛФК, масаж, корекція харчування, достатній питний режим тощо. Повний комплекс лікування з урахуванням індивідуальних особливостей Вашої дочки Вам підкаже досвідчений лікар вертебролог.