Залежно від гостроти перебігу токсемії ділиться на 3 види:

  1. Гостра токсемія. Виникає в результаті надходження в організм великої кількості екзотоксинів і потребує термінових заходів по детоксикації організму, бажано під наглядом лікаря.

Характеризується вона, як правило, наступними ознаками:

  • висока температура тіла;
  • суглобові, м'язові, головні болі;
  • діарея, блювота;
  • втрата свідомості, кома з загрозою смерті (під впливом особливо небезпечних отрут)
  1. Підгостра токсемія. Результат затихання гострого процесу або ж наявність в організмі меншої кількості токсинів, ніж при гострій формі. Заходи по очищенню організму в цьому випадку є обов'язковими і так само як при гострій токсемії носять терміновий характер. Підостра форма інтоксикації проявляється:

  • субфебрильною температурою тіла;

  • помірними суглобовими, м'язовими, головними болями;

  • порушеннями в роботі шлунку, кишечнику, печінки та інших органів;

  • станом втоми організму, сонливості, токсемия

  1. Хронічна токсемія. Як правило, є результатом недолікованої гострої токсемії, хронічних захворювань, порушень механізмів своєчасного очищення організму. На розвиток хронічної інтоксикації впливають факти проживання в екологічно несприятливому регіоні, постійного вживання в їжу продуктів недостатньо високої якості, шкідливі звички, а також використання засобів догляду за тілом та побутової хімії низької якості. У разі хронічної інтоксикації можливе очищення організму в домашніх умовах, але при обов'язковій консультації лікаря. Хронічна токсемія може проявлятися наступними симптомами:

  • стан хронічної втоми, депресії, дратівливості, нервозності (нервова система - найбільш чутлива частина організму);
  • порушення сну (безсоння або підвищена сонливість),
  • часті головні болі,
  • зміни маси тіла,
  • метеоризм кишечника,
  • запори або проноси,
  • неприємний запах тіла,
  • захворювання шкіри (вугрі, фурункульоз, дерматити)
  • часті алергічні та вірусні захворювання,
  • зниження імунітету або його перекручення (аутоімунні захворювання),
  • видимі ознаки раннього старіння організму (втрата пружності, еластичності і здорового кольору шкіри, рідке, тьмяне волосся)
  • промивання шлунка і кишечника (за потребою);
  • внутрішньовенне введення препаратів для заповнення втраченої рідини і для детоксикації організму (показано при гострих формах інтоксикації);
  • призначення сорбентів для прийому всередину з метою зв'язування і виведення токсинів (ентеросгель, активоване вугілля);
  • ферментні препарати, тимчасово заміщають недолік власних ферментів (панкреатин, фестал, тріфермент);
  • спеціальні бактерійні препарати для відновлення нормальної мікрофлори шлунку і кишечника (біфідумбактерин, лактобактерин, йогурт);
  • препарати для очищення печінки і поліпшення її роботи;
  • сечогінні препарати для очищення нирок і всієї сечовидільної системи;
  • вітамінотерапія;
  • введення антиоксидантів з метою нейтралізації вільних радикалів і очищення організму від їх негативного впливу (вітаміни А, Е, С, Р, нікотинова, бензойна кислоти, лецитин, селен).

Перелік проявів хронічної інтоксикації організму можна продовжити до безкінечності, адже в нашому тілі «там, де тонко, там і рветься», а тому у кожної людини, як правило, індивідуальні її прояви і часто ці симптоми захворювань, до яких людина спадкова або схильна. Багато лікарів сьогодні згодні з гіпотезою першопричини інтоксикації в розвитку великої кількості захворювань. І сьогодні складно знайти людину, яка не потребувала би в програмах очищення організму, якщо, звичайно, він їх регулярно не практикує.

Щодо форми токсемії необхідно сказати, що вона залежить не стільки від наявності конкретної токсичної речовини в крові, скільки від концентрації. Адже будь-яка отрута - це не просто речовина, а його кількість, тому у великій концентрації навіть традиційно корисні речовини (наприклад, вітаміни і мікроелементи) також можуть бути шкідливі і вимагати додаткових заходів по очищенню організму.Що одна людина переносить легко, для іншого може стати згубним. Для того щоб виведення токсинів з організму проходило природно, необхідно дотримуватися цілого ряду правил здорового способу життя. А оскільки очевидно, що важко знайти людину, яка б виконувала їх регулярно, нам всім періодично необхідно проводити програми очищення організму.

Сучасні методи детоксикації організму

симптомы интоксикацииПерш ніж лікувати інтоксикацію, необхідно зрозуміти, що багато її симптоми є спробою тіла самостійно вивести токсини. І тому розумно буде в першу чергу не нашкодити, а забезпечити умови, при яких процеси очищення організму йтимуть природно. Знімаючи за допомогою медикаментів симптоми інтоксикації (висока температура, блювота, діарея, кашель), ми часто порушуємо природні процеси виведення токсинів. В результаті вони залишаються в тілі, а токсемія з гострої стадії переходить в хронічну і продовжує свою руйнівну на організм дію. Якщо ж природні очисні методи приймають надто виражені форми (неприборкана блювота, частий пронос, температура вище 38,5 градусів), необхідна обов'язкова допомога лікаря з використанням ліків.

Симптоматична терапія може бути різною в залежності від ступеня проявів отруєння організму. Ось методи, які часто використовують лікарі для лікування інтоксикації:

Щодо антиоксидантів слід сказати, що вони, крім зазначеного вище впливу, також затримують процеси старіння клітин, сприяючи омолодженню організму. Також вони відіграють надзвичайно важливу роль в профілактиці і лікуванні пухлин. А так як відомо, що щодня в організмі звичайної людини утворюється близько 10 000 онкоклітин, очищення організму від яких дуже важлива, значимість антиоксидантів складно переоцінити.

Сильним природним антиоксидантом є водень. Вода, збагачена воднем, покращує самопочуття і здоров'я, сприяє схудненню і зміцнює імунітет. Більш того, питна воднева вода — єдиний ефективний засіб для видалення з організму шкідливих вільних радикалів. Вона не має хімічного запаху і присмаку. Генератори збагачують воду воднем всього за кілька хвилин.

Якщо ж Ви з якихось причин вирішили використовувати синтетичні антиоксиданти, необхідно обов'язково дотримуватися дози, рекомендованої лікарем Перераховані вище методи детоксикації організму, як правило, призначаються вибірково і в комплексі. При гострих, а також підгострих формах токсемії тільки лікар визначає, які ліки і в якій дозі застосувати. Звичайно ж, пріоритети потрібно віддавати натуральним препаратам для виведення токсинів, особливо якщо мова йде  про хронічну інтоксикацію.

аппаратСьогодні у продажу є чудові ліки для детоксикації організму на основі природних солей, глин, трав, як для зовнішнього, так і для внутрішнього застосування. Викликають також інтерес розробки компанії «Tibet Highland Herbs» ™. Сьогодні вона пропонує для широкого споживача нашкірні пластирі, просочені екстрактами лікувальних трав гірського Тибету. Аплікатори для виведення токсинів від цієї торгової марки, діючи через шкіру, сприяють ефективному очищенню організму в комплексному лікуванні токсемії.В асортименті «Tibet Highland Herbs» ™ також є аплікатори для схуднення, для боротьби з нікотиновою залежністю, а також для лікування інших захворювань, які, як правило, є наслідком інтоксикації організму.

З останніх сучасних розробок також викликає інтерес апарат Detox Foot-Spa. З'явившись результатом відкриттів в області біохімії, удостоєних Нобелівської премії, цей пристрій являє собою унікальну систему для проведення процедур ефективного очищення організму, як в домашніх умовах, так і медичних центрах. сучасні методи очищення організму Система «Detox Spa» сьогодні знайшла своє гідне застосування з метою виведення токсинів з організму. Використання апарату «Детокс» показано як при гострій, так і при хронічній інтоксикації для повного очищення організму і лікування великої кількості захворювань, які є результатом негативного впливу токсинів. Використовуйте нові сучасні розробки для детоксикації організму, цікавтеся новими екологічними програмами, будьте в курсі нових знань, покликаних допомогти Вам бути більш свідомими і уважними до себе.Природно, при сильній зашлакованості і отруєнні отрутами жоден з описаних способів не може гарантувати Вам абсолютне очищення організму в найкоротші терміни. Детоксикація - це тривалий процес, і багато з цих методів очищення потрібно застосовувати в комплексі і після консультації з лікарем!