Виведення шлаків і токсинів з організму

Чи потрібно очищати організм від шлаків? Чи справді це необхідно і як правильно проводити виведення токсинів з організму? Шлаки - поняття, якого не існує в офіційній медицині. Це простонародне слово, яким позначають токсини різного походження, схильні накопичуватися в організмі. Зашлакованность може викликати цілий ряд негативних наслідків: від зниження загального тонусу організму до проблем з травленням і більш серйозних проявів.

Звідки беруться токсини і як їх позбутися? Джерела можуть бути як зовнішніми, так і внутрішніми. Зовнішні - це токсини, які потрапляють в організм з продуктів, води, повітря, неякісних засобів для догляду і т.п. Токсини також часто утворюються безпосередньо в самому організмі внаслідок порушення обміну речовин, прийому лікарських препаратів, незбалансованого харчування та ін. Позбутися від токсинів можна за допомогою детоксикації, яка досягається різними методами.

Ознаки того, що організму потрібна детоксикація:

✔ Хронічна втома, сонливість, дратівливість і апатія.

✔ Відсутність апетиту або, навпаки, регулярне переїдання і зловживання шкідливою їжею.

✔ Проблемна шкіра: висипання, надто суха або навпаки жирна шкіра, нездоровий колір обличчя.

✔ Розлади травлення: часта діарея, закрепи, постійне здуття живота.

✔ Відсутність результатів в боротьбі із зайвою вагою.

✔ Ослаблений імунітет, який проявляється частими сезонними захворюваннями.

Як вивести токсини з організму в домашніх умовах?

Виведення токсинів з організму в домашніх умовах - це перш за все коригування раціону харчування.

Важливо відзначити, що більшість модних дієт, так само як і голодування, несуть більшу шкоду, ніж користь. Дієти припускають жорстке обмеження певного типу продуктів (наприклад, вуглеводів), що призводить до незбалансованості харчування, порушення метаболізму і утворення внутрішніх токсинів.

Існує цілий ряд продуктів, які природним чином сприяють очищенню і оздоровленню організму:

  • багаті на клітковину продукти: висівки, крупи, боби, фрукти, овочі, зелень;
  • містять органічні кислоти: кисломолочні продукти, житній хліб, смузі зі свіжих овочів і фруктів;
  • корисні жири (оливкове масло, жирна риба).

Два важливих правила здорового харчування: збалансованість дієти і достатнє вживання води. Важливо стежити, щоб раціон був різноманітним, а також пити не менше 1,5 літрів чистої води в день (чай-каву, газовані напої і перші страви не беруться до уваги!).

Продукти, яких варто уникати:

  • швидкі вуглеводи: борошняні вироби, цукор, крохмаль, алкоголь;
  • продукти, піддані інтенсивній обробці: ковбасні вироби, надмірно відварені овочі (від тривалої термічної обробки в них виробляється крохмаль), фастфуд, магазинні солодощі;
  • соки, як свіжовичавлені (містять дуже багато кислот), так і покупні (занадто багато цукру), солодка газована вода.

Інші методи очищення організму

Крім правильного харчування, виведення шлаків в домашніх умовах здійснюється за допомогою таких методів, як застосування сорбентів, фізичних вправ і апаратного детоксу.

Сорбенти - препарати на основі активованого вугілля та інші ентеросорбенти є відомими засобами, що виводить шлаки і токсини з організму. Сорбенти миттєво вбирають токсини і сприяють їх виведенню.

Але разом з токсинами вони також абсорбують і корисні речовини, тому цим методом не можна зловживати. Сорбенти придатні тільки в екстрених випадках, наприклад, при отруєннях.

Фізична активність сприяє нормалізації обміну речовин і, таким чином, сприяє виведенню токсинів. Під фізичною активністю мається на увазі будь-яка діяльність, що передбачає активний рух.

Не обов'язково ставити спортивні рекорди і навіть купувати абонемент в спортзал. Щоденна зарядка, прості вправи, ходьба пішки, активні ігри з дітьми на свіжому повітрі - підвищують ефективність дотримання детокс-дієти.

Апаратна детоксикація - метод, заснований на впливі магнітних імпульсів, завдяки якому іони токсинів, алергенів, хімікатів, солей важких металів виводяться через клітинну мембрану. Застосовується переважно в спа-салонах, а також в домашніх умовах за допомогою портативних детокс-апаратів.

Зашлакованості організму дає про себе знати харчовими розладами, алергіями, частими захворюваннями і часто зайвою вагою, що в разі бездіяльності може призводити до більш серйозних захворювань. Тому детоксикація організму - це питання не тільки гарного самопочуття, а й загального здоров'я.